ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Стартирани са тръжни процедури на стойност около 575 млн. евро по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

3 юни 2015 A+AA-

В напреднал етап на изпълнение са тръжни процедури на стойност около 575 млн. евро по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. Това стана ясно днес, по време на втория Комитет за наблюдение на програмата. Той беше открит от заместник-председателя на Управляващия орган и директор на дирекция „Кординация на програми и проекти“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията Галина Василева.

Проектите, за които вече текат процедури за избор на изпълнител са реализацията на Етап 1 от третия метродиаметър, който включва участъка от бул. „Янко Сакъзов“ до кв. Красно село. Стартирани са още тръжните процедури за строителство на Лот 3.1 и Лот 3.3 на АМ „Струма“. По отношение на Лот 3.2 на автомагистралата, който преминава през Кресненското дефиле, в момента тече процедура за подготовката на идеен проект за алтернативен вариант на трасето.

В рамките на заседанието се приеха методология и критерии за оценка и избор на проектни предложения. Съгласувани бяха също така Националната комуникационна стратегия и Годишен план за действие по мерките за информация и публичност. По време на комитета за наблюдение на ОП „Транспорт и транспортна инфрастуктура“ бенефициентите представиха напредъка в подготовката на проектите, които ще кандидатстват за финансиране по линия на програмата.

Участие в заседанието взеха представители на управляващия орган, бенефициентите, местна и изпълнителна власт, неправителствения сектор, синдикални организации, експерти от Европейската комисия и други.

ppt.gifИнформация за ОПТТИ.ppt (1.46 MB)

pdf.gifИГРП ОПТТИ за 2015 г.pdf (563.82 KB)

pptx.gifМетодология и критерии за оценка на проекти.pptx (293.74 KB)

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...