ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски ще присъства на стартирането на строителството на метрото до летище София

21 ноември 2012 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще присъства на церемонията за стартиране на строителните дейности по проекта за разширение на метрото в отсечката от бул. Цариградско шосе до летище София. Събитието ще започне днес, в 13:00 часа, на бул. "Кръстьо Пастухов", в ж.к "Дружба 1” (при езерото).

Проектът за разширение на метрото в София се съфинансира със средства от Оперативна програма „Транспорт”. Отсечката от бул. Цариградско шосе до летище София е с обща дължина 5 км. и е разделена на три позиции.

 Четири нови метростанции ще бъдат изградени, като строителните работи трябва да приключат в края на 2014 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...