ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски заедно с вицепремиера Симеон Дянков ще открият проекта БУЛРИС в гр. Русе

18 октомври 2011 A+AA-

Днес, в гр. Русе, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" Ивайло Московски заедно с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков ще открият първия етап от проекта за „Изграждане на речна информационна система в българската част на р. Дунав - Булрис".  

Събитието ще започне от 15:00 ч. в сградата на Изпълнителна агенция „Морска администрация" - Русе. 

Проектът БУЛРИС е включен в Приоритетна ос IV на ОП „Транспорт" 2007-2013 г. - „Подобряване на условията за корабоплаване по морските и вътрешни водни пътища". ДП „Пристанищна инфраструктура" е бенефициент по проекта. Бюджетът на БУЛРИС е 18 млн. евро, а на първата фаза, която функционално е завършена, е 12 млн. лева без ДДС.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...