ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

14 са подадените оферти за строителството на Лот 2 на АМ „Марица”

10 март 2011 A+AA-

Подадени са 14 оферти за допълнително проектиране и строителство на Лот 2 на автомагистрала "Марица" в участъка между Димитровград и Харманли. Офертите на участниците в търга бяха отворени в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Председателят на УС на АПИ Сергей Михалев и инж. Лазар Лазаров, член на УС на АПИ.

Тръжната комисия трябва да разгледа и оцени постъпилите предложения за изграждане на 34,4-километровия участък в 50-дневен срок.

Подадените предложения за участие в тръжната процедура са от следните фирми и консорциуми:

 • „Кооператива Муратория Чементисти - Чи. Ем. Чи. Ди Равенна";
 • „Терна" АД, Гърция";
 • Консорциум „Рубау - Софстрой";
 • Консорциум „Марица2";
 • „Актор" АСД, Гърция;
 • „Джей енд Пи - Авакс" С. А., Гърция
 • Сдружение „Салваторе Матарезе АД - инж. Клаудио Салини Гранди Лавори" АД;
 • Консорциум „Марица - СК 13 - Алпине";
 • Обединение „Марица 2" ДЗЗД;
 • Мапа Иншаат Ве Тиджарет А.Ш., Турция;
 • ДЗЗД „Ингеар";
 • „Пицароти ИПС - Лот 2" ДЗЗД ;
 • Сдружение „Марица Хайлей";
 • „ИСА 2000" ЕООД.

Прогнозният бюджет на проекта за допълнително проектиране и строителство на участъка Димитровград - Харманли е 105 млн. евро. Очакваното начало на строителните работи е юни - юли тази година, а очакваното завършване - през  юни - юли  2013 г.

Лотът е разделен на три подучастъка. По трасето на първия от тях се предвижда изграждането на  четири пътни надлеза и шест селскостопански подлеза. Ще бъде изпълнен проектираният пътен възел „Димитровград". В него се предвижда изместване на жп линията "Русе - Подкова".

Изграждането на два паркинга предвижда проекта за втория подучастък на ЛОТ 2. Осем са големите съоръжения по трасето - четири селскостопански подлеза и четири надлеза.

Два големи пътни възела - "Симеоновград" и „Харманли" ще бъдат построени по трасето на третия подучастък. Ще бъдат изпълнени още два надлеза, три подлеза и мост над река Харманлийска.

Още преди започването на строителството от изпълнителя ще бъдат поставени шумозащитни прегради между магистралата и населените места. Ще бъдат изпълнени и крайпътни канавки, отводнителни водостоци и утаителни канали.

В техническия проект на автомагистралата са предвидени и проходи за различни видове животни в зависимост от спецификите на местообитанията в участъците със значително биологично разнообразие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...