ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

14 са подадените оферти за строителството на Лот 2 на АМ „Марица”

10 март 2011 A+AA-

Подадени са 14 оферти за допълнително проектиране и строителство на Лот 2 на автомагистрала "Марица" в участъка между Димитровград и Харманли. Офертите на участниците в търга бяха отворени в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Председателят на УС на АПИ Сергей Михалев и инж. Лазар Лазаров, член на УС на АПИ.

Тръжната комисия трябва да разгледа и оцени постъпилите предложения за изграждане на 34,4-километровия участък в 50-дневен срок.

Подадените предложения за участие в тръжната процедура са от следните фирми и консорциуми:

 • „Кооператива Муратория Чементисти - Чи. Ем. Чи. Ди Равенна";
 • „Терна" АД, Гърция";
 • Консорциум „Рубау - Софстрой";
 • Консорциум „Марица2";
 • „Актор" АСД, Гърция;
 • „Джей енд Пи - Авакс" С. А., Гърция
 • Сдружение „Салваторе Матарезе АД - инж. Клаудио Салини Гранди Лавори" АД;
 • Консорциум „Марица - СК 13 - Алпине";
 • Обединение „Марица 2" ДЗЗД;
 • Мапа Иншаат Ве Тиджарет А.Ш., Турция;
 • ДЗЗД „Ингеар";
 • „Пицароти ИПС - Лот 2" ДЗЗД ;
 • Сдружение „Марица Хайлей";
 • „ИСА 2000" ЕООД.

Прогнозният бюджет на проекта за допълнително проектиране и строителство на участъка Димитровград - Харманли е 105 млн. евро. Очакваното начало на строителните работи е юни - юли тази година, а очакваното завършване - през  юни - юли  2013 г.

Лотът е разделен на три подучастъка. По трасето на първия от тях се предвижда изграждането на  четири пътни надлеза и шест селскостопански подлеза. Ще бъде изпълнен проектираният пътен възел „Димитровград". В него се предвижда изместване на жп линията "Русе - Подкова".

Изграждането на два паркинга предвижда проекта за втория подучастък на ЛОТ 2. Осем са големите съоръжения по трасето - четири селскостопански подлеза и четири надлеза.

Два големи пътни възела - "Симеоновград" и „Харманли" ще бъдат построени по трасето на третия подучастък. Ще бъдат изпълнени още два надлеза, три подлеза и мост над река Харманлийска.

Още преди започването на строителството от изпълнителя ще бъдат поставени шумозащитни прегради между магистралата и населените места. Ще бъдат изпълнени и крайпътни канавки, отводнителни водостоци и утаителни канали.

В техническия проект на автомагистралата са предвидени и проходи за различни видове животни в зависимост от спецификите на местообитанията в участъците със значително биологично разнообразие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

Европейската комисия отпусна 293 млн. евро за модернизация на жп линията от Пловдив до Бургас +

16 ноември 2018

Европейската комисия отпусна 293 млн. евро за модернизация на жп линията от Пловдив до Бургас. С тези средства ще бъде завършена изцяло рехабилитацията на 293-километровата отсечка, която започна в миналия програмен период на ОП „Транспорт“...

Строителството на метродепо „Земляне“ ще бъде завършено преди края на годината +

31 октомври 2018

Строителството на метродепо „Земляне“ ще бъде завършено преди края на тази година. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на инспекция на Етап I от проекта за изграждане на...

Представяне на ОПТТИ 2014-2020 г. в спортна инициатива +

15 октомври 2018

На 13 октомври 2018 г. екипът на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. (ОПТТИ) взе участие в традиционното сутрешно бягане за деца и възрастни на 5kmrun.bg в Южния парк в гр. София....