ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Утре ще стане ясно кои ще бъдат логото и слоганът на ОП „Транспорт”

11 февруари 2008 A+AA-

pitanka.jpgКои са предпочетените предложения за лого и слоган на ОП „Транспорт"2007-2013 г. ще стане известно утре, 12 февруари 2008 г., в 11.00 часа в новата Конферентната зала на 5-ия етаж в Министерството на транспорта.

Логото и слоганът, които са класирани на първо място, ще се превърнат в неотменни елементи на Оперативна програма „Транспорт". Победителите ще бъдат наградени лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който е патрон на конкурса.

Конкурсът за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" ще спомогне за нейната по-ясна идентификация в общественото съзнание, чрез присъствието на въздействащи и запомнящи се лого и слоган върху всички информационни и рекламни материали, които ще се произвеждат в периода на изпълнение на програмата. Логото и слоганът ще спомогнат за бързото и лесно асоцииране на всички проекти и дейности в хода на нейната реализация и с подкрепата, която ЕС оказва на страната в транспортния сектор.

Инициативата се финансира от приоритетна ос „Техническа помощ" на ОП „Транспорт" 2007-2013 г. със средства от Европейския фонд за регионално развитие.

***

Припомняме ви, че конкурсът за изработката на лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 стартира на 6 декември 2007 г. Наградният фонд е на стойност 10 000 лв., който ще бъде разпределен между авторите на предложенията, класирани на първите три места.

Независима комисия, включваща представители на средствата за масова информация и утвърдени имена в областта на изобразителното изкуство, разгледа постъпилите до 10 януари 2008 г. проекти. Финалистите от първия етап на конкурса бяха обявени на 31 януари 2008 г.

На втория етап комисия, включваща представители на Министерството на транспорта, определи до 10 февруари 2008 г. наградите за първо, второ и трето място, съответно - за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт".

Предложенията на финалистите от първия етап на конкурса бяха публикувани на Интернет страницата на Министерството на транспорта в периода 1-8 февруари 2008 г. и всеки, който желаеше, може да даде своя вот за предпочитаните от него лого и слоган.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...