ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

В МТ ще бъдат подписани два договора в железопътния сектор

22 май 2009 A+AA-

В присъствието на министър Мутафчиев ще бъдат подписани два договора между Национална компания „Железопътна инфраструктура" и избраните изпълнители за проекти „Електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград - турска граница" и „Проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на НКЖИ".

Официалната церемония ще се състои на 25 май 2009 г. (понеделник) от 11.00 ч. в Заседателната зала на Министерство на транспорта.

Проектът за електрификация и реконструкция на жп линия Свиленград - турска граница е предвиден за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС по приоритетна ос 1 - „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси" на Оперативна програма „Транспорт".

Проектът за проектиране и внедряване на Географска информационна система за нуждите на НКЖИ ще се финансира от Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос „Техническа помощ" на ОП „Транспорт".

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...