ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Христо Алексиев: От днес пътуваме за час и половина от Стара Загора до Бургас с влак

31 март 2017 A+AA-
Христо Алексиев: От днес пътуваме за час и половина от Стара Загора до Бургас с влак

От днес пътуването с влак между Стара Загора и Бургас ще се осъществява за час и половина. Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, по време на церемония за откриване на последните два рехабилитирани железопътни участъка между Пловдив и Бургас. С това на практика завършва целият проект за рехабилитация на жп линията между Пловдив и Бургас.

Министърът заяви, че в този програмен период на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ ще бъде модернизиран още участъкът между Скутаре и Михайлово и ще бъдат изградени системи за сигнализация и телекомуникации по цялото направление между Пловдив и Бургас. По този начин ще гарантираме по-голяма сигурност и безопасност на железопътния транспорт, каза Алексиев.

„До пет години цялото направление от сръбска граница през Пловдив до Бургас да бъде напълно модернизирано, оперативно съвместимо и отговарящо на европейските стандарти“, посочи министър Христо Алексиев.

По-рано днес, пред журналисти в гр. Стара Загора, министър Алексиев коментира, че в този програмен период на ОПТТИ са предвидени 7 млн. лева за модернизация на жп гарата в града. Очаква се обновяването на приемното здание да бъде стартирано през 2019 г.  По думите му, в този проект са включени още жп гарите Чирпан и Нова Загора.

1_5_5.jpg  032.jpg