ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Папазов: Визията на новите трафик кули във Варна и Бургас ще бъде избрана след обществени обсъждания

24 юни 2013 A+AA-
Министър Папазов: Визията на новите трафик кули във Варна и Бургас ще бъде избрана след обществени обсъждания

Архитектурното оформление на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна ще бъде избрано след обществено обсъждане. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на церемонията по подписване на договорите за проектиране и изграждане на двете кули. В следващите дни идейните проекти за брегови центрове ще бъдат изложени за обсъждане и в процеса на работно проектиране ще бъдат отчетени направените препоръки и предложения.

Министър Данаил Папазов подчерта значимостта на информационната система за гарантиране безопасността на корабоплаването в черноморския регион и важното място на оперативните центрове, които ще се помещават в бъдещите трафик-кули. По думите му двете съоръжения ща работят в пълна комуникационна съвместимост и това е добър знак за бъдещите проекти, свързани с развитието на българския воден транспорт, които трябва да бъдат изграждани в партньорство между двата големи пристанищни града.

Трафик-кулите в двата най-големи български пристанищни центрове ще бъдат изградени по проект: „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3”, финансиран по приоритетна ос 4 „Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешноводни пътища” на оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Изпълнителят е Консорциум „Мидия – Диана Комерс”, а стойността на договора за изпълнение е 3 767 700,00 лв. (без ДДС). Очаква се двете трафик-кули да бъдат завършени до края на юни 2014 г.

На днешната церемония присъства и кметът на община Бургас Димитър Николов, представители на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, на изпълнителя и др.

Подробна информация за проекта, можете да намерите тук: http://optransport.bg/page.php?c=41&d=977

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...