ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина

19 декември 2018 A+AA-

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап I с готов релсов път. Трасето и започнатите довършителни работи по двете метростанци бяха  инспектирани с работна дрезина.

На инспекцията присъстваха министърът на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязков, ръководителят на Управляващия орган на ОПТТИ 2014-2020 г. Галина Василева, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев.

Основен акцент при инспекцията освен строителството на Линия 3, беше въпросът за изграждането на необходимите връзки за интермодалност на транспорта. Това ще стане чрез свързване на метрото в кв. Горна баня с ж.п. линията „София-Перник“.

Друг важен акцент е предвиденото за следващия програмен период изграждане на две разширения на съществуващото метро, които да свържат централната градска част с кварталите Левски и Слатина. Проектът се очаква да бъде отново финансиран с европейски средства по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“.

 

 

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...

Строителството на Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански стъпка по стъпка +

11 декември 2018

За по-малко от 2 години и половина е на път предсрочно да приключи строителството на Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански с дължина 23,6 км. На 30 август 2016 г. стартира изграждането на Лот 3.3. „Кресна...