Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020

Министър Ивайло Московски ще участва в откриването на изложението „Европа за нас”

15 юни 2012

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участва утре (16 юни), от 11:00 ч., в церемонията за откриване на изложението „Европа за нас”. Събитието се провежда пред Националния дворец на културата в София и ще продължи три дни.

Министър Ивайло Московски ще вземе участие и в дискусията, която се организира в рамките на изложението и има за цел да бъдат обсъдени основните приоритети и предизвикателства при усвояването на европейските средства и успешното завършване на проектите. Предвижда се тя да се проведе в понеделник, 18 юни, от 10:00 ч., в зала 6 на НДК.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще участва със свой представителен щанд на изложението. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с проектите, които се реализират по Оперативна програма „Транспорт”, а представители на министерството и бенефициентите ще отговарят на конкретните въпроси на гражданите. В рамките на инициативата МТИТС ще организира и посещение на строителната площадка на метрото като желаещите могат да се включат в него в събота (16 юни) от 14:00 часа, или в неделя (17 юни) от 11:00 часа. Посетителите ще тръгнат от представителния щанд на ОП „Транспорт” при НДК.

МТИТС и бенефициентите по ОП „Транспорт” са подготвили множество рекламни и информационни материали за посетителите на изложението. Ще бъдат прожектирани и документални филми за изграждането на някои от най-големите обекти по програмата.

 Изложение „Европа за нас” ще продължи от 16 до 18 юни и се провежда под патронажа на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Работното му време в събота и неделя е от 10:00 до 19:00 часа, а в понеделник от 10:00 до 15:00 часа, като входът за всички е безплатен. Организира се от Българския икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и Столична община. Участие в него ще вземат управляващите органи на всички оперативни програми, представители на местната и изпълнителната власт, на бизнеса, на бенефициенти по различни проекти и др.