ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

ДППИ успешно приключва обучение за повишаване на административния капацитет

25 януари 2013 A+AA-

Общо 158 са служителите на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ), които успешно са преминали през индивидуални обучения по различни теми, свързани с работата по проекти, финансирани по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. (ОПТ). Дейността е част от Фаза 2 на проект „Повишаване на административния капацитет на ДП „Пристанищна инфраструктура” за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.”, чийто конкретен бенефициент е ДППИ.

На срещата, на която бяха представени резултатите от проекта присъстваха представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.”, служители на ДППИ и представители на фирма „Прайм консулт”, която е изпълнител по дейност „Техническа помощ за укрепване на административния капацитет на ДППИ за подготовка, управление и контрол върху изпълнението на проекти, финансирани по Оперативна Програма „Транспорт” 2007-2013 г.”.

Броят на преминалите обучения надвишава с 22% предварително предвидените служители, като по-голямата част обучилите се са завършили с много добър успех. Удостоверение за успешно преминаване на модулно обучение по изпълнение, наблюдение и контрол на проекти, финансирани по ОПТ  получиха 61 от служителите на предприятието, които са присъствали на повече от три обучения.

Проект „Повишаване на административния капацитет на ДППИ за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.” включва комплекс от специализирани консултантски услуги за укрепване на административния капацитет при изпълнението на проектите по ОПТ. С успешното му изпълнение, в ДП „Пристанищна инфраструктура” ще се изгради специализирана административна структура за подготовката, управлението, изпълнението и контрола на проекти. Дейностите ще доведат до укрепване на административния капацитет на предприятието за осъществяването на по-ефективна подготовка, управление и контрол върху изпълнението на проекти по ОП „Транспорт 2007-2013 г.”.

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...