ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски ще подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на „Метрополитен" ЕАД

17 октомври 2012 A+AA-

Министерският съвет даде съгласие министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" Ивайло Московски да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на „Метрополитен" ЕАД. Договорът е за изпълнение на дейностите по „Проект за разширение на метрото в София - Етап III Лот 1 „Цариградско шосе - Летище София" и Лот 2 „Младост 1 - Бизнес парк в Младост 4" преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия и при условие на договаряне над бюджета на приоритетна ос 3 „Подобряване на интермодалността при превоза на пътници и товари".

Поради напредналия стадий на подготовката за изпълнение на дейностите по проекта, участъкът „Цариградско шосе — Летище София" бе включен в обхвата на ОП „Транспорт” с решение на Комитета за наблюдение на програмата от м. декември 2011 г. С решение от м. юни 2012 г. бе одобрено и включването на втория участък „Младост I - Бизнес парк в Младост 4".

 За реализацията на проекта по оперативната програма ще бъде предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер малко над 215 млн. лева. Дейностите по проекта включват изпълнението на два лота - Лот 1: участък - „Цариградско шосе - Летище София" и Лот 2: участък - „Младост 1 - Бизнес парк в Младост 4".

 По Лот 1 тръжните процедури са проведени и са сключени договори за изпълнение на участъка. За Лот 2 се очаква тръжните процедури да приключат в началото на 2013 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...