ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски ще участва в откриването на втория лъч на метрото

30 август 2012 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще участва в официалната церемония по откриването на втория лъч на софийското метро, който свързва кв. „Обеля” с кв. „Лозенец”. Събитието ще се състои утре, 31 август, от 10:00 часа на новоизградената част на метростанция „Сердика”.

Проектът за разширението на метрото в столицата бе реализиран със средства от Оперативна програма „Транспорт” и e реализиран на два етапа. Първият етап обхваща изграждането на основното трасе на новия метродиаметър – пътен възел “Надежда” – Централна жп гара - пл. Св. “Неделя” - бул. “Черни връх”. Трасето е общо 6,5 км и 7 метростанции.

Двата лота включени в Етап II предвиждаха разширение на трасето на подземната железница от кв. „Младост 1” до бул. „Цариградско шосе” и от кв. „Обеля” до „Надлез Надежда”. Първата е в експлоатация от повече от 4 месеца, а връзката от Обеля се открива заедно с трасето до бул. „Черни връх”. По този начин общата дължина на столичното метро става 31 км с 27 метростанции.  

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...