ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Московски даде старт на проекта за изграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път

22 август 2012 A+AA-
Министър Московски даде старт на проекта за  изграждането на Западната дъга на Софийския околовръстен път

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва днес в официалното стартиране на проекта за изграждане на първия участък от „Западната дъга на Софийския околовръстен път”. На събитието присъстваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и др.

„Отсечката, чието изграждане стартираме днес, е обособена като лот 1 в проекта „Изграждане на АМ Калотина – София” и е с дължина малко над 3 км”, каза министър Московски. По думите му стойността на договора е почти 40 млн. лв. без ДДС. "Когато проектът приключи няма до си получават задръствания на края на магистрала „Люлин“ и трафикът ще бъде такъв, какъвто на всички нас ни се иска”, каза Ивайло Московски.

„Западната дъга на Софийския околовръстен път“ е част от коридор IV на Трансевропейската транспортна мрежа, свързващ гр. Видин с ГККП „Кулата”. Проектът ще се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...