ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски ще присъства на пускането в експлоатация на новите метровлакове

23 юли 2012 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще присъства на пускането е експлоатация на новите метровлакове, които бяха закупени със средства от Оперативна програма „Транспорт”. На събитието се очаква да присъстват министърът по управление на средствата ЕС Томислав Дончев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев и др.

Предвижда се официалните лица да се качат в 12:00 ч. от метростанция „С.У. Св. Климент Охридски” и да пътуват до метростанция „Сердика” с един от новите влакове. След това ще бъде направена инспекция на строителството на втория метродиаметър в участъка до надлез Надежда.

Разширението на софийското метро се финансира по ОП „Транспорт”, чрез Кохезионния фонд на Европейския съюз и с местно съфинансиране. 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...