ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Московски присъства на откриването на участъка Стара Загора – Нова Загора на магистрала „Тракия“

1 юли 2012 A+AA-
Министър Московски присъства на откриването на участъка Стара Загора – Нова Загора на магистрала „Тракия“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски присъства на официалното откриване на участъка от Стара Загора до Нова Загора на магистрала „Тракия“. Отсечката е една от най-важните пътни връзки към българското Черноморие и е част от проекта „Доизграждане на автомагистрала „Тракия лот 2, 3 и 4”, финансиран по оперативна програма „Транспорт“.

Строителството на участъка "Стара Загора-Нова Загора" започна през юни 2010 година и е завършено предсрочно. Проектът е на стойност около 137,8 милиона лева.

По повод откриването на новия участък от автомагистрала „Тракия, министър Московски коментира, че вече е изпълнен над 90% и третият лот от Нова Загора до Ямбол. „Надявам се до края на юли да успеем да завършим цялото трасе до пътен възел Петолъчката“, казо още Ивайло Московски. Строителството на тази отсечка започна през август 2010 година.

60 процента напредък е постигнат в изпълнението на Лот 4 "Ямбол–Карнобат". Проектът е на стойност 209, 6 милиона лева, а изграждането стартира през октомври 2010 година.

Досега по Оперативна програма „Транспорт“ са договорени 94 % или почти 1,9 млрд. евро. Изплатени са над 31% или почти 625 млн. евро. 11 големи инфраструктурни обекта са в процес на изпълнение.

На церемонията по откриване на новия участък на магистрала „Тракия“ присъстваха еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хаан, президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министри.

5_M2.jpg 3_M3.jpg  2_M4.jpg  1_M6.jpg

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...