ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

НКЖИ подписа договор за оценка на съответствието по проекта за модернизация на жп линията София - Пловдив

14 март 2012 A+AA-

На 13.03.2012 г., генералният директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" подписа договор за изготвяне на доклад по ОВОС и оценка на съответствието за проект: „Модернизация на жп линия София - Пловдив в участъка Елин Пелин - Септември".

Стойността на договора е 105 000 лева без ДДС, като средствата са осигурени от ОП „Транспорт". Срокът за неговото изпълнение е до дванадесет месеца от датата на сключването му.

След приключване на този период, Министерството на околната среда и водите ще излезе с решение, след което НКЖИ ще пристъпи към следващата фаза на проекта, т.е. избор на изпълнител за проектиране и строителство.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...