ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Проект по ОПТ с награда от националния конкурс „ИТ проект на годината”

22 февруари 2012 A+AA-
Проект по ОПТ с награда от националния конкурс „ИТ проект на годината”

Национална компания „Железопътна инфраструктура" бе сред наградените компании в конкурса „ИТ проект на 2011", организиран от в. Computerworld България. Победителите в надпреварата бяха отличени на официална церемония на 21 февруари в хотел „Шератон". В състезанието, което се провежда за осма поредна година, участваха 24 ИТ проекта в категории „Корпоративен сектор" и „Обществени организации". На церемонията присъстваха Валери Борисов, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Никола Няголов, старши мениджър „Консултантски услуги, управление и технологии" в KPMG България, гости и представители на медиите.

Национална компания „Железопътна инфраструктура" бе наградена за внедряването на Географска информационна система (ГИС), кaто проектът e първият й реализиран по Оперативна програма „Транспорт". Отличието получи Христо Алексиев, заместник-генерален директор в НКЖИ.

Системата, изградена от Консорциум „ЕвроГеоРейл", обхваща цялата територия на България, която е разделена на 13 регионални подразделения на НКЖИ. Основната цел на въвеждането й е идентифициране и описание на обектите на жп инфраструктурата, както и установяване на тяхното местоположение в пространството.

Ефектът от въвеждането на ГИС е подобряване качеството и ефективността на управление на железопътната инфраструктура. Системата ще улесни постигането на дългосрочните цели за устойчиво развитие и модернизиране на националната транспортна инфраструктура.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...