ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Проект по ОП „Транспорт” е номиниран в национален ИТ конкурс

15 февруари 2012 A+AA-
Проект по ОП „Транспорт” е номиниран в национален ИТ конкурс
Национална компания „Железопътна инфраструктура" е сред номинираните на националния ИТ конкурс на "Computerworld". Компанията очаква награда, заради Географската информационна система (ГИС), който е първият й реализиран проект по Оперативна програма „Транспорт".
 
Системата обхваща цялата територия на България, която е разделена на 13 регионални подразделения на НКЖИ. Основна цел на въвеждането й е осигуряване и идентифициране на обектите на жп инфраструктурата, както и установяване на тяхното местоположение в пространството. Системата позволява следене на обекти в реално време, постигане на високо технологично управление на влаковата работа, дейността в гарите и управлението на капацитета.
 
Обект на заснемане са основни средства и съоръжения като железен път - общо 6937 км, 1823 км гарови коловози, 186 тунела, 1018 моста и 843 прелеза.
 
Ефектът от въвеждането на ГИС е подобряване качеството и ефективността на управление на железопътната инфраструктура. Системата съдейства за постигането на дългосрочните цели за устойчиво развитие и модернизиране на националната транспортна инфраструктура.
 
На 21.02.2012 г., в хотел Шератон ще се проведе церемония по връчване на награди в конкурса „ИТ проект на 2011". 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...