ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър – председателите на Швеция и България посетиха новоизграждащата се метростанция „Света Неделя”

21 ноември 2011 A+AA-

На 21 ноември 2011 г. министър-председателят на България Бойко Борисов и министър-председателят на Швеция Фредерик Райнфелд посетиха археологическите разкопки при метростанция „Света Неделя", част от втория метродиаметър в град София.
Официалната делегация разгледа археологичните разкопки, който бяха разкрити по време на строителните работи по разширение на метрото в София в участъка „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх".
Бойко Борисов и Фредерик Райнфелд бяха запознати с хода и напредъка на работите по изграждането на участъка от метрото. Конструктивното изграждане на метростанция „Света Неделя" ще приключи в края на годината. Към момента се работи усилено по вторичната облицовка на свода и подлезните части на общия подлез между метростанциите „Света Неделя", „Сердика", ЦУМ и хотел Шератон.
Премиерите на България и Швеция изразиха изключително задоволство от напредъка на проекта и отчетоха предизвикателните и сложни работи при изпълнението му.
Проект „Разширение на метрото - I етап: пътен възел „Надежда" - Централна ж.п. гара - пл. „Св. Неделя" - бул. „Черни връх"  е , съфинансиран от Европейски фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007 -2013 г.

img_6640.jpgDSC_0493.JPG

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...