ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски заедно с премиера на Южна Корея ще посетят строителната площадка на метрото

28 септември 2011 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България Ивайло Московски заедно с премиера на Южна Корея Ким Хуан-сик ще посетят строителната площадка на втория метродиаметър в гр. София.
Събитието ще започне в 13:00 часа на строителната площадка при ЦУМ.
Министър Ивайло Московски ще покаже новоизграждащата се метростанция, която е разположена под разкритото археологическо ниво, включено в предвидения за изграждане „Античен комплекс Сердика". За да бъдат запазени археологическите находки, разкрити при изкопните работи, проектът бе преработен, а станцията бе изградена по специален метод.
Метростанцията е част от проекта за разширение на метрото в София в участъка „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх", който се финансира от Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...