ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Възстановено е движението по булеварди „Ломско шосе” и „Цариградско шосе”

13 септември 2011 A+AA-

На 12 септември 2011 г., официално беше открит възстановения изцяло булевард „Ломско шосе". Възстановяването на бул. „Ломско шосе" е включено към работите по изграждане на Етап II от Проекта за разширение на метрото в гр. София - „ж.к. Обеля -Пътен възел Надежда" (Лот 1) и участък - „ж.к. Младост I - бул. Цариградско шосе" (Лот 2), който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.
Възстановено е и движението и по бул. „Цариградско шосе" в близост до „Интер Експо Център", стеснено във връзка с изграждането на метростанция „Цариградско шосе" (част от същия етап на проекта), като предстои ремонтът на локалните платна.
По проекта е отпусната безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Транспорт" в размер на 250 млн. евро.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...