ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Ивайло Московски: Над 66 % от средствата по ОП “Транспорт” 2007-2013 г. са договорени

12 септември 2011 A+AA-
Министър Ивайло Московски: Над 66 % от средствата по ОП “Транспорт” 2007-2013 г. са договорени

Към днешна дата са договорени над 66 % от средствата по ОП "Транспорт" 2007-2013 г., а над 16 % са разплатени на бенефициентите. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриването на обучителен семинар за журналисти по оперативната програма.
Най-вероятно някои от най-големите ж.п. гари в страната ще бъдат ремонтирани със средства от ОП "Транспорт". В момента се подготвя проект с индикативен бюджет от около 50 млн. евро, които ще отидат за реновирането на някои от по-големите ж.п. гари по направлението София-Бургас. Все още е рано да се споменават точни цифри, но най-вероятно около 30 млн. евро от тях ще бъдат за столичната централна ж.п. гара, поясни Ивайло Московски. По този начин, най-късно до 2015 г. тази толкова дълго отлагана и наложителна рехабилитация, може да стане реалност, стана ясно по време на семинара.
Представители на бенефициентите по ОП "Транспорт" представиха проектите, които изпълняват както и спецификата при подготовката и реализацията на мащабните инфраструктурни обекти. В семинара участие взеха експерти от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Национална компания "Железопътна инфраструктура", Агенция "Пътна инфраструктура", "Метрополитен" ЕАД, Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на р. Дунав", представители на средствата за масово осведомяване и др.

Снимки от събитието можете да намерите тук:

auditoria.jpg

 

 

 

Приложения:

ppt.gifИзпълнение по ОП "Транспорт".ppt (16.04 MB)
ppt.gifПриоритетни проекти за изпълнение през периода 2014-2020 г. на НКЖИ.ppt (1.35 MB)
ppt.gifБъдещи транспортни политики на МТИТС.ppt (1.03 MB) 
ppt.gifПроекти в изпълнение по ОП "Транспорт" на НКЖИ.ppt (24.58 MB) 
ppt.gifПреглед на проекта за разширение на метрото в София.ppt (13.08 MB)
ppt.gifИАППД като Бенефициент по Оперативна програма "Транспорт".ppt (24.42 MB)
ppt.gifДППИ като Бенефициент по ОП "Транспорт".ppt (8.78 MB)
ppt.gifПроекти по ОП "Транспорт" с бенефициент АПИ.ppt (5.29 MB)   YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...