ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

"МЕТРОПОЛИТЕН" ЕАД ПОДПИСА ДОГОВОР ЗА ДОСТАВКА НА МЕТРОВЛАKОВЕ

17 юни 2011 A+AA-

На 16.05.2011 г. влезе в сила решение на КЗК за Открита процедура по ЗОП с предмет „Доставка на осемнадесет броя метровлакове с дължина на влака 81м±3м за нуждите на „Метрополитен" ЕАД, заедно с включената съответна окомплектовка към тях, в съответствие с техническите изисквания на Възложителя". В решението няма констатирани нарушение по процедурата и на 15.06.2011 г. беше подписан договор с избрания изпълнител, класиран на първо място - ОАО „Метровагонмаш", който ще произведат купетата на вагоните, а цялата силова електроника и асинхронните двигатели ще са производство на „Хитачи" (Япония). Договорът е на стойност 153 846 000 лв. без ДДС.

Двигателите на влаковете ще са с рекуперация на енергията - при спиране част от спирачната енергия се трансформира в електрическа и се връща обратно в системата на метрото, което осигурява около 20% по-икономичен режим на работа от нормалния. Всички вагони ще са оборудвани с климатизация на пътническите салони и аудиовизуална система.

Поръчката е в изпълнение на "Проект за разширение на метрото в София, Етап II", Лот 1, участък „Обеля - Надлез Надежда" и Лот 2, участък „Младост 1 - бул. Цариградско шосе", включен в Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. 

Финансирането е от Кохезионния фонд на Европейския съюз с местно съфинансиране.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...