ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013г. взе участие в изложението "Европа за нас"

16 май 2011 A+AA-

На 13 май 2011 г. министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев откри първото издание на международното изложение „Европа за нас". На официалното откриване участваха посланикът на Република Унгария в България Юдит Ланг, Ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Зинаида Златанова, както и заместник-министъра на Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
В конферентната част на събитието Ивайло Московски представи изпълнението по ОП „Транспорт".
Към днешна дата по Оперативна програма "Транспорт" са одобрени проекти с обща стойност на безвъзмездната финансова стойност 1.07 милиарда евро, или 54% от бюджета на програмата, заяви Ивайло Московски. На бенефициентите са изплатени 195 млн. евро, или около 10% от бюджета на програмата. В процес на изпълнение са 4 инфраструктурни проекта, от които 3 големи (над 50 млн. евро), обясни още заместник-министърът.
Амбициозната програма, която сме си поставили е до средата на 2011 г. финансовият ресурс за железопътните проекти да бъде договорен напълно, съобщи заместник-министърът. Ивайло Московски каза още, че в момента се провеждат 12 процедури за строителство и строителен надзор по 7 проекта, с обща прогнозна стойност около 900 млн. евро. Това са: 

  • "Модернизация на участък Септември-Пловдив от ж.п. линията София-Пловдив";
  • "Реконструкция и електрификация на участък Димитровград-Свиленград" (3 позиции);
  • 3 тръжни процедури за доставка на оборудване и подвижен състав за етап II от проекта за разширение на Софийското метро;
  • Процедура за строителство по проект "Кърджали - Подкова";
  • 4 процедури за строителство и строителен надзор по проект "Строителство на АМ "Марица" - от км 50 до км 72";
  • Две тръжни процедури за допълнително проектиране и строителство и за строителен надзор за лот 1 от АМ "Струма";
  • Тръжна процедура за доставка и изграждане на "Информационна система за управление на трафика на плавателните съдове - фаза 3".    

В рамките на изложението, което се проведе от 13 до 15 май 2011 г., в градината при НДК, със своя шатра участваха всички оперативни програми в България. ОП „Транспорт" имаше своя шатра, на който всеки заинтересован получи материали и информация за оперативната програма.

DSC_8491.JPG

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...