ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Започна изграждането на ЛОТ 4 на Автомагистрала „Тракия”

3 септември 2010 A+AA-
Започна изграждането на ЛОТ 4 на Автомагистрала „Тракия”

На 3 септември 2010 г. беше даден официален старт на изграждането на Лот 4 на Автомагистрала „Тракия". Общата дължина на отсечката „Ямбол - Карнобат" е 49.08 км / от км 276+200 до км 325+280/. Трасето на магистралата ще премине през териториите на областите Ямбол и Бургас. В изпълнение на проекта ще бъдат изградени по 2 ленти за движение във всяка посока.

Изграждането на Лот 4 на Автомагистрала „Тракия" се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз, чрез приоритетна ос 2 „Развитие на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси" на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

На церемонията присъстваха министър-председателят на Република България Бойко Борисов, заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов, депутати, областни управители, кметове на общини, общественици и други официални лица.

Министър-председателят Бойко Борисов връчи Разрешителното за строеж на обекта на Орлин Хаджиянков - председател на Съвета на директорите на „Холдинг Пътища"АД /водещ партньор в Сдружение „Тракия ІV"ДЗЗД, гр.София - изпълнител на обекта. Премиерът заяви, че с изграждането на магистрала „Тракия" се цели възраждането на икономиката на страната. Той бе категоричен, че до средата на 2012 година се очаква този важен инфраструктурен обект да бъде реализиран.

Председателят на Съвета на директорите на „Холдинг пътища" АД Орлин Хаджиянков декларира намерението на изпълнителя на обекта - Сдружение„Тракия ІV"ДЗЗД, гр.София да изпълни качествено и срок поетия ангажимент. Той увери, че сдружението има необходимите капацитет и ресурси, за да приключи строежът на ЛОТ 4 съгласно предвидените срокове.

На 31 август 2010 г. в Агенция „Пътна инфраструктура" бяха подписани договорите за строителство и строителен надзор на отсечката от Ямбол до Карнобат от Автомагистрала „Тракия".  

Сдружение „Тракия ІV" ДЗЗД, гр. София спечели обществената поръчка  проектиране и строителство на обект: Автомагистрала "Тракия" /А-4/ "Оризово - Бургас", участък: ЛОТ 4 "Ямбол - Карнобат", от км 276+200  до км 325+280 от общо шест допуснати  фирми. Водещ партньор на сдружението е Холдинг „Пътища" и партньори „Пътностроителна техника"ЕАД, „Видапътстрой" ЕАД, „Бургаспътстрой"АД, „Пътинженеринг М"АД, „Мостстрой" АД, „Галчев инженеринг груп" АД, „Пътинженерингстрой - Т"АД и „АБ" АД.

„План инвест - Пловдивинвест - ЛОТ4" ДЗЗД, гр. Пловдив е фирмата, класирана на първо място от общо 8 участника, която ще изпълнява строителния надзор.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...