ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Строителството на метростанция 9-II НДК налага промени в организацията на движение

24 август 2010 A+AA-
Строителството на метростанция 9-II НДК налага промени в организацията на движениеСтроителните работи на метростанция 9-II („НДК"), налагат следните промени на движението в гр. София:

От 08.00 часа на 25.08.2010 г. до 24.00 часа на 30.12.2010 г. се забранява влизането на пътни превозни средства както следва:

- по бул. „Витоша" между ул. „Хан Аспарух" и бул. „Патриарх Евтимий";

- по бул. „Витоша" между бул. „Патриарх Евтимий" и ул. „Гургулят", като от западната страна на булеварда се осигурява лента за движение на пътни превозни средства към бул. „Патриарх Евтимий";

- по бул. „Патриарх Евтимий" между ул. „Христо Белчев" и на 20 м след кръстовището с бул. „Витоша", като се осигуряват две ленти в южната част от пътното платно за движение на превозни средства само в права посока;

Схема на временната организация на движение в района може да видите тук.

От 04.30 часа на 25.08.2010 г. до 24.00 часа на 30.12.2010 г. се въвеждат временни промени в маршрутите на следните трамвайни линии:

  • - Трамвайна линия № 7 се скъсява от ж.к. „Борово" до НДК.
  • - Трамвайна линия № 1 се скъсява от ж.к. „Иван Вазов" до НДК.
  • - Трамвайна линия № 6 се променя, като от бул. „Христо Ботев" маршрутът й се движи по бул. „Кн. Мария Луиза", бул. „Рожен", ул. „Ген. Н. Жеков" до ж.к. „Обеля", двупосочно.
  • - Трамвайна линия № 4 се променя като от бул. „Христо Ботев" завива надясно по бул. „Мария Луиза", наляво по ул. „Козлодуй" до кв. „Орландовци", двупосочно.

МС 9-II „НДК" е част от „Проекта за разширение на метрото в София, участък: „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл. Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх", който се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" .

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...