ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

ОП „Транспорт” вече има свое лого и слоган

12 февруари 2008 A+AA-

1_P2126821.JPGОперативна програма „Транспорт 2007-2013 г." вече има свое лого и слоган. Победителите от конкурса бяха обявени днес в присъствието на класираните участници и представители на медиите в Министерството на транспорта.

Слоганът на ОП „Транспорт" е: „По-близо, по-близки...", логото е:

logo.jpg

Авторите на отличените предложения бяха наградени лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който е и патрон на конкурса, заместник-министъра Весела Господинова и директора на Дирекция „Координация на програми и проекти" Нели Йорданова. На първия етап от конкурса бяха селектирани три предложения за лого и слоган от художественото жури. В последствие на втория етап комисия от представители на Министерството на транспорта, класира на финала предложенията, както следва:

           Ненко Атанасов - първа награда за лого - 2 500 лв.

           Тахсин Тасим - първа награда за слоган  - 2 500 лв.

           Владимир Йосифов - втора награда за лого - 1 500 лв.

           Пиерета Чалъкова - втора награда за слоган - 1 500 лв.

           Теодор Лихо - трета награда за лого - 700 лв.

           Пламен Асенов - трета награда за слоган - 700 лв.

Ненко Атанасов спечели и наградата на публиката за лого от интернет-анкетата, а предложението на Пиерета Чалъкова беше предпочетено в категорията „слоган". Те си разделиха по равно награден фонд на стойност 600 лв.

По време на церемонията министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви че, обявения конкурс протече прозрачно при ясно установени критерии. Той припомни, че ОП „Транспорт" е най-голямата програма с над 2,3 млрд. евро средства, които трябва да бъдат вложени в българската инфраструктура. Инфраструктура, от която зависи бъдещото развитие на нашите региони и с която е свързано и бъдещето на всеки един български гражданин по отношение на връзките и възможностите на отделните населени места, заяви още той. Министерството на транспорта работи усилено по всеки един от проектите на ОП „Транспорт". За нас е важно ОП „Транспорт" да има свои лого и слоган, които да се разпознават от всеки български гражданин, съобщи министър Мутафчиев.

За участие в конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" до 10 януари 2008 г. в Министерството на транспорта постъпиха общо 180 предложения. Съревнованието се състоя практически между 230 работи, тъй като в част от заведените с пореден номер в деловодството 180 плика се съдържаха повече от едно предложения. Техническата комисия дисквалифицира общо 9 предложения, при които не бяха спазени изискванията за анонимност на конкурса.

Стартът на конкурса с награден фонд от 10 000 лв. беше обявен на 6 декември 2007 г. Инициативата се финансира от приоритетна ос „Техническа помощ" на ОП „Транспорт" със средства от Европейския фонд за регионално развитие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...