ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Днес беше даден официален старт на изграждането на речна информационна система на р. Дунав

14 юни 2010 A+AA-
Днес беше даден официален старт на изграждането на речна информационна система на р. Дунав

Днес на пристанище „Русе - център" беше даден официален старт на проекта „Създаване на речна информационна система в българския участък на река Дунав" (БУЛРИС) - първа фаза. Изграждането ще се финансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" и трябва да бъде завършено през 2011 г.

На церемонията присъстваха министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" Ивайло Московски, народни представители, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура" Евгений Москов, изпълнителният директор на ИА „Морска администрация" Сергей Църнаклийски, областният управител на Русе Пламен Стоилов и други официални гости.

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията определи като един от основните си приоритети - ускоряването на проектите, финансирани със средства от европейските фондове, заяви по време на церемонията министър Александър Цветков. Един от тези проекти, който трябва да се реализират със средства по ОП Транспорт е БУЛРИС, затова направихме всичко възможно, за да не изоставаме от предварителния график на проекта, допълни министър Цветков.

Първата фаза от БУЛРИС е планирана за реализация в периода 2007 - 2011 г. Тя включва предварителните проучвания, проектирането на системата, разработването на тръжната документация и провеждането на търг за изграждане на основната инфраструктура на речната информационна система.

Проектът БУЛРИС е включен в приоритетна ос IV на ОП „Транспорт" - „Подобряване на условията за корабоплаване по морските и вътрешни водни пътища" и ще бъде осъществен в три фази в рамките на програмния период до края на 2013 г. ДП „Пристанищна инфраструктура" е бенефициент по проекта. Индикативният бюджет на БУЛРИС е около 30 млн. лева, а на първа фаза - 15 млн. лева.

ppt.gifПрезентация за проект "Създаване на речна информационна система в българския участък на река Дунав" (БУЛРИС).ppt (1.27 MB)

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...