ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Определени са финалистите от първия етап на конкурса за лого и слоган на ОП „Транспорт” 2007-2013 г.

31 януари 2008 A+AA-

Определени са финалистите от първия етап на конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Предложенията на финалистите от първия етап на конкурса ще бъдат представени на Интернет страницата на Министерството на транспорта. В периода 1-8 февруари 2008 г. всеки, който желае, може да гласува за предпочитаните от него лого и слоган в анкетата на страницата на Министерството на транспорта http://www.mt.government.bg/ за наградата на публиката.

Стартът на конкурса с награден фонд от 10 000 лв. беше обявен на 6 декември 2007 г. Инициативата се финансира от приоритетна ос „Техническа помощ" на ОП „Транспорт" със средства от Европейския фонд за регионално развитие.

За участие в конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" до 10 януари 2008 г. в Министерството на транспорта постъпиха общо 180 предложения. Съревнованието се състоя практически между 230 работи, тъй като в част от заведените с пореден номер в деловодството 180 плика се съдържаха повече от едно предложения. Техническата комисия дисквалифицира общо 9 предложения, при които не бяха спазени изискванията за анонимност на конкурса.

На първото заседание на журито бяха разгледани всичките 171 валидни предложения и от тях бяха селектирани 11 предложения за лого и 7 за слоган. На второто си заседание журито селектира, като финалисти на първия етап на конкурса, три предложения за лого и три предложения за слоган, съгласно предварително обявения регламент. Решението на журито е засега да запази анонимността на конкурса, за да може публиката безпристрастно да гласува за своя фаворит.

До 10 февруари 2008 г. комисия, включваща представители на Министерството на транспорта, ще определи наградите за първо, второ и трето място съответно за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт".

Разпределение на наградния фонд:

  • първа награда за лого - 2 500 лв.;
  • първа награда за слоган - 2 500 лв.;
  • втора награда за лого - 1 500 лв.;
  • втора награда за слоган - 1 500 лв.;
  • трета награда за лого - 700 лв.;
  • трета награда за слоган - 700 лв.;
  • награда на публиката за лого от интернет-анкетата - 300 лв.;
  • награда на публиката за слоган от интернет-анкетата - 300 лв.

Един и същи автор може да получи награда в различни категории в зависимост от достойнствата на проекта.

Окончателното класиране, както и логото, и слоганът, които имат шанс да се превърнат в неотменни елементи на Оперативна програма „Транспорт", ще станат известни на заключителното събитие за връчване на наградите в конкурса за лого и слоган в седмицата 11 - 15 февруари 2008 г. Победителите ще бъдат наградени лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който е патрон на конкурса.

Повече информация можете да получите на телефони: 02/ 9409 610 и 9409 608.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...