ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Днес стартира конкурсът за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт”

6 декември 2007 A+AA-

Министерството на транспорта днес обяви официалния старт на конкурс за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., с награден фонд от 10 000 лева.

„Очакваме в конкурса да се включат много млади хора. Бихме желали в предложенията им за лого и слоган да видим погледа на бъдещето върху модернизиращата се транспортна инфраструктура на страната и възможностите за сближаването ни с другите европейски страни в сферата на транспорта" заяви директорът на дирекция „Координация на програми и проекти" Нели Йорданова по време на пресконференцията за анонсиране на старта на конкурса.

Право на участие в конкурса имат всички граждани ЕС. Ще се приемат неограничен брой предложения за лого и слоган или само за лого и само за слоган. Конкурсът цели максимално широко участие на кандидати от всички възрастови групи. Специализирано жури ще определи финалистите на първия етап от него. Комисия от представители на Министерството на транспорта ще избере на втория етап от конкурса печелившото предложение, което ще стане неотменен атрибут на Оперативна програма „Транспорт" за следващите шест години. Ще има и награда на публиката, която на втория етап от конкурса също ще гласува за своя фаворит в анкета, която ще бъде публикувана на интернет страницата на Министерството на транспорта. Информационната кампания за популяризиране на конкурса стартира на 10 декември 2007.

Конкурсът се провежда под патронажа на министъра на транспорта Петър Мутафчиев.

Авторът на проекта за герб на Р България доц. Кирил Гогов, който е член на журито, приветства инициативата и подхода на Министерството на транспорта чрез конкурсно начало и публично да бъдат избрани лого и слоган на ОП „Транспорт". „Това е европейски подход, който е новост за България. Убеден съм, че това е добра практика, която трябва да бъде наложена", подчерта доц. Гогов.

Европейският съюз и България ще инвестират над 2 милиарда евро чрез оперативна програма „Транспорт" в периода 2007 - 2013 г. в националната транспортна мрежа. С подкрепата на Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС, страната ни ще се сближи чувствително с другите европейски държави в сферата на транспорта.

Конкурсът за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт" ще спомогне за нейната по-ясна идентификация в общественото съзнание, чрез присъствието на въздействащи и запомнящи се лого и слоган върху всички информационни и рекламни материали, които ще се произвеждат в периода на изпълнение на програмата. Логото и слоганът ще спомогнат за бързото и лесно асоцииране на всички проекти и дейности в хода на нейната реализация и с подкрепата, която ЕС оказва на страната в транспортния сектор.

Състав на журито на конкурс за лого и слоган на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г.

1.        Весела Господинова - зам.-министър на транспорта

2.        Нели Йорданова - директор на дирекция „Координация на програми и проекти", Управляващ орган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

3.        Доц. Кирил Гогов - преподавател в катедра "Книга и печатна графика" на Националната художествена академия, известен хералдик, автор на проекта за герб на Република България, автор на  множество проекти за дизайн на банкноти, оформление на книги, корпоративен дизайн,  многобройни участия в международни и национални журита и конкурси.

4.        Божидар Икономов - художник - плакатист, графичен дизайнер, инициатор и Председател на организационния комитет на Международно Триенале на сценичния плакат, изявен автор в областта на корпоративния дизайн.

5.        Проф. Любо Каралеев - ръководител на катедра „Рисуване" в Художествената академия.

6.        Николай Александров - художник на свободна практика, работи в областта на графичния дизайн и оформление на книги, дългогодишен  художествен редактор, завеждащ редактор и главен художник на издателствата "Свят" и "Наука и изкуство", преподавател, участник в работата на международни журита за графика.

7.        Асен Григоров - водещ журналист.

8.        Кирил Вълчев - журналист - Дарик Радио.

9.        Блага Букева - зам.-главен редактор на вестник 24 часа

10.      Ирина Алексиева - водещи на предаването "Бизнесът" - БТВ.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...