ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Оперативна програма „Транспорт” беше подписана днес в Брюксел

27 ноември 2007 A+AA-
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев и комисарят по регионалната политика на ЕК Данута Хюбнер подписаха днес Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Церемонията се състоя в сградата на Представителството на Република България в ЕС.

Комисар Хюбнер поздрави България с подписването на Оперативна програма „Транспорт" и заяви, че това е първата стъпка по един дълъг седемгодишен път. Програмата е важна не само, защото чрез нея се инвестират над 2 млрд. евро, но и защото ще подпомогне икономическия растеж, чрез инвестиции в устойчив транспорт и изграждане на връзки с европейската транспортна мрежа. Комисар Хюбнер подчерта, че предизвикателствата днес са: изпълнението на оперативните програми, необходимостта от инвестиции в качествена администрация и добре разработени проекти. Тя изрази своята увереност, че всяко едно евро ще бъде ефективно инвестирано за доброто бъдеще на България.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев благодари на всички допринесли за подготовката на Оперативна програма „Транспорт", както и за личната ангажираност на комисар Хюбнер. Той акцентира, че основните предизвикателства пред Управляващия орган на програмата са запазването и засилването на административния капацитет, както и подборът на качествени проекти. Един от основните принципи при разработването на оперативната програма е подготовката на алтернативни проекти, извън основните, заложени в програмата. По този начин се гарантира повишаването на усвояемостта от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...