ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Промени в движението в столицата във връзка със строителството на метростанция „Централна гара София”

30 април 2009 A+AA-

Изграждането на Метростанция 6 - „Централна гара София", която е част от проекта за разширение на метрото в София, налага промени в движението на градския транспорт в района на отсечката на бул. „Мария Луиза" между бул. „Христо Ботев" и ул. „Струга". По време на строителството движението ще бъде затруднено, но няма да се затварят улици.

От 04.30 ч. на 1-ви май 2009 г. до 04.30 ч. на 31-ви декември 2011 г. ще бъдат наложени следните промени:

  • - Спира се влизането на пътни превозни средства по южното платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" (посока към Центъра) между бул. „Христо Ботев" и ул. „Струга", като движението се извършва двупосочно в северното платно на " бул. „Княгиня Мария Луиза" (посока към надлез „Надежда") в посочения участък;
  • - Частично се променят маршрутите на автобусни линии № 35, 77, 82, 101, 150 и временната автобусна линия 7ТМ - от надлез „Надежда" по бул. „Княгиня Мария Луиза", бул. „Христо Ботев", бул. „Сливница", бул. „Опълченска", бул. „Княгиня Мария Луиза", откъдето продължават по маршрутите си.
  • - Измества се съществуващата автобусна спирка „Централна гара" на автобус № 60 - от южното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" в източното пътно платно на бул. „Христо Ботев" (посока към Централна гара), на 60 метра преди кръстовището с бул. „Княгиня Мария Луиза".

Схема на организацията движението можете да намерите тук. Промененото трасе за движение на МПС е отбелязано на приложената схема в сиво, по протежение на бул. „Княгиня Мария Луиза".

Схема на променените трасета на автобусни линии № 35, 77, 82, 101, 150 и временната автобусна линия 7ТМ, можете да намерите тук.

Проектът за разширение на метрото в София участък: „Пътен възел „Надежда" - Централна ж.п. гара - пл. „Св. Неделя" - НДК - бул. „Черни връх" се съфинансира чрез Оперативна програма „Транспорт" от Европейския фонд за регионално развитие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...