ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Изграждането на проекта за разширение на метрото в София налага промени в движението

14 март 2009 A+AA-
Изграждането на проекта за разширение на метрото в София налага промени в движението

  По време на строителството движението ще бъде затруднено, но няма да се затварят  улици

Започването на реалните строителни работи по проект „Разширение на метрото от х-л „Хемус" до Централна жп гара и Централна автогара", който се съфинансира чрез Оперативна програма „Транспорт" от Европейския фонд за регионално развитие, налага промени в движението на градския транспорт в столицата.

От 15 март (неделя) се спира движението на трамвайни линии № 1, 2, 6, 7, 10, 12, 15 и 19 по бул. „Кн.Мария Луиза" в участъка от бул. „Хр.Ботев" до бул. „Рожен". В делничните дни Тм линия 11 ще работи с променено  разписание.

С цел осигуряване придвижването на гражданите с градски транспорт се разкрива временна автобусна линия А №7 ТМ, която ще замества  всички трамвайни линии по маршрута „Централна гара" - Надлез „Надежда" - ул. „Златен клас" до крайната станция на автобус № 85 в ж.к. „Връбница" 2 в двете посоки.

Временната организация на движение на градския транспорт не води до спиране на автомобилното движение в участъка, което е осигурено в двете посоки по две ленти.

Движението на пътни превозни средства в северното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" (от страната на Централна гара) в участъка от ул. „Опълченска" до пътен възел „Надежда" ще се извършва в две ленти.

Остава забраната за движение на пътни превозни средства в южното пътно платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" (посока център) в участъка от надлез „Надежда" до ул. "Опълченска", като движението се извършва в южното локално платно в две ленти.

Заради  изграждането на тунела на метрото под бул. „Черни връх" в участъка между бул. „Арсеналски" и бул „Джеймс Баучър" се осигурява нова временна реорганизация на столичния транспорт.  Трамвай № 9 в този участък ще се замести от автобусна линия А№9 ТМ по бул. „Черни връх" в участъка от НДК - ул. „Фритьоф Нансен" до последната спирка на трамвая в кв. „Хладилника", която осигурява съответен градски транспорт в участъка на прекъсване на трамвайната линия.

В същото време се ограничава и движението на превозни средства по крайната дясна лента на бул. „Черни връх" между бул. „Арсеналски" и входа за локалното платно на бул. „Черни връх". Движението се извършва в една лента в посока бул. „Джеймс Баучер" и в две ленти в посока към центъра на града.

Подробна информация за промени в движението и временните маршрути на трамвайните линии можете да видите оттук(45 KB)

Бенефициентът на проекта за разширение на метрото в София „Метрополитен" ЕАД прави всичко възможно да намали неудобствата на столичани и се извинява за причинените затруднения, които неминуемо възникват при изграждане на голям инфраструктурен обект в градска среда.

С напредъка в изпълнението на проекта ще се налагат и други изменения в движението на столичния градски транспорт, за които гражданите ще бъдат също своевременно информирани чрез средствата за масово осведомяване и информационни табели на спирките на градския транспорт.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...