ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Отварят офертите за изграждане на жп участък „Свиленград – турска граница”

23 февруари 2009 A+AA-

Утре, 24 февруари 2009 г., от 10.00 ч., в сградата на Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще бъдат отворени подадените оферти за участие в тръжна процедура за избор на изпълнител за проектиране и изпълнение на железопътния участък „Свиленград - турска граница".

Отсечката е предвидена за финансиране по Оперативна програма „Транспорт" с индикативен бюджет от 35 милиона евро, като съфинансирането от Кохезионния фонд на ЕС е в размер на 28 милиона евро.

Дейностите по изпълнение на поръчката са разделени на три етапа, като кандидатите могат да кандидатстват само за изпълнението на цялата поръчка.

І етап: Изготвяне и одобрение на работен проект за цялата железопътна отсечка;

ІІ етап: Извършване на строителни работи;

ІІІ етап: Въвеждане в редовна експлоатация.

Срокът на изпълнение на поръчката е 24 месеца.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...