ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Ден на отворените врати на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

10 януари 2009 A+AA-

Министерство на транспорта организира за втори път Ден на отворените врати на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Инициативата ще се проведе на 13 януари от 10.30 ч. в сградата на Министерството на транспорта на ул. „Дякон Игнатий" № 9.

В деня на отворените врати участие ще вземат министърът на транспорта Петър Мутафчиев, заместник министър-председателят инж. д-р Меглена Плугчиева, заместник-министърът на транспорта Весела Господинова и Нели Йорданова, Ръководител на Управляващия орган на оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

Целта е публично да се представи напредъкът в изпълнението на Оперативна програма „Транспорт" за 2008 г., както и да се набележат основните акценти в работата на Управляващия орган през настоящата година. Програмата инвестира в развитието на железопътната, пътната и водна инфраструктура и в развитието на комбинирания транспорт. ОП „Транспорт"  се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на ЕС.

Денят на отворените врати предоставя възможност бенефициентите на програмата, представителите на медиите и други заинтересовани страни да получат актуална информация  и да се включат в дискусията посветена на ОП „Транспорт".

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...