ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

ОФИЦИАЛНА ЦЕРЕМОНИЯ ЗА СТАРТИРАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА РАЗШИРЕНИЕ НА МЕТРОТО В СОФИЯ

12 декември 2008 A+AA-

На 14 декември (неделя) от 12.00 часа, на площадката пред блок №39, на ъгъла на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Ген. Н. Г. Столетов", ще се проведе церемония „Първа копка" на проекта за разширение на метрото в гр. София. Събитието ще бъде открито от министъра на транспорта Петър Мутафчиев. На церемонията ще присъстват Н. Пр. Зинаида Златанова, ръководител на Постоянното представителство на Европейската комисия в България и кметът на София Бойко Борисов.

Проектът за разширение на метрото в гр. София в отсечката: „Пътен възел „Надежда"- Централна жп гара - пл. Св. Неделя - бул. „Черни връх", е предвиден за финансиране от ОП „Транспорт" с бюджет от 185,19 млн. евро, от които 157,41 млн.евро са безвъзмездна помощ от Европейския фонд за регионално развитие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...