ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, министър Христо Алексиев и кметът на гр. София Йорданка Фандъкова разгледаха втората линия на софийското метро

24 март 2017 A+AA-
Еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, министър Христо Алексиев и кметът на гр. София Йорданка Фандъкова разгледаха втората линия на софийското метро

Европейският комисар по транспорта Виолета Булц посети метростанции „Европейски съюз“ и „Сердика II“, част от Линия 2 на софийското метро, изградена със средства от Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

По време на визитата еврокомисарят бе придружавана от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Галина Василева и изпълнителния директор на  „Метрополитен” ЕАД Стоян Братоев.

Освен двете метростанции гостите посетиха и разкритите археологични находки над метростанция „Сердика II“, разкрити при строителството на метростанцията. Еврокомисарят  заяви, че е впечатлена както от археологията, така и от съвременния европейски облик на метростанциите.

По време на посещението изпълнителният директор на „Метрополитен” ЕАД инж. Стоян Братоев запозна гостите и с напредъка на изпълнението на Линия 3 на метрото, която се финансира от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г.

Посещението на Виолета Булц в София е в рамките на регионална конференция на тема „Инвестиционни възможности за транспортния сектор", организирана от Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ на Европейската комисия и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

DSC_0134.JPG  DSC_0101_.jpg