ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Приключи изграждането на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора, и на система за телеуправление

31 януари 2017 A+AA-
Приключи изграждането на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора, и на система за телеуправление

На 31.01.2017 г., в района на тягова подстанция Стара Загора, се състоя публично събитие по повод на успешното приключване на проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъци на железопътната линия Пловдив – Бургас – възстановяване, ремонт и модернизация на тягови подстанции Стара Загора и Нова Загора и изграждане на система за телеуправление на ТПС (тягови подстанции), СП (секционни постове) и СР (секционни разединители) от ЦДЦ (централен диспечерски център) Пловдив“.

Стойността на проекта е 19 542 587 лв. с ДДС, а средствата са осигурени чрез съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. и национален бюджет.

Двете тягови подстанции - Стара Загора и Нова Загора, захранват с номинално напрежение 25 кV въздушната контактна мрежа в железопътния участък от Михайлово до Бургас, част от железопътната линия „Пловдив – Бургас“. С успешното изпълнение на проекта се постига надеждност за повече от 30 години общ жизнен цикъл, отговарящ на действащите европейски и национални стандарти.

Повече информация за проекта можете да видите тук: http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1018  

Електронен вариант на брошура за тяговите подстации може да видите тук: pdf.gifБрошура ТПС.pdf (13.31 MB)

Photo_4.jpg Photo_1.jpgPhoto_3.jpg