ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Ивайло Московски: Днес откриваме най-сложния от трите участъка на AM „Струма“, които изградихме по ОПТ

22 октомври 2015 A+AA-

Най-сложният от изградените до този момент три участъка на АМ „Струма“, е сред проектите, които дават основание Оперативна програма „Транспорт“ да бъде оценявана като много успешна в усвояването на средства. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на официалното откриване на участъка от  Дупница до Благоевград. Трасето е изключително сложно за изпълнение, по протежението му са изградени 41 големи съоръжения и 2 тунела.

България вече се дава като добър пример за управление на средства от оперативни програми, добави министър Московски. Той благодари на изпълнителите, които завършиха строителните дейности в срок и доказаха, че български фирми могат да работят ефективно и качествено.

По думите му, предстои най-голямото предизвикателство – изграждането на Лот 3 от автомагистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле. „Ще положим всички усилия в следващите години и това трасе да бъде факт“, заяви министър Ивайло Московски.

На събитието присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на здравеопазването Петър Москов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, представители на централната и местната власт, и други официални лица.

Проект „Автомагистрала „Струма“, Лот 1, Лот 2 и Лот 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“. Общата дължина на изградените участъци е близо 69 км, а отпусната безвъзмездна финансова помощ е почти 540 млн. лева.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...