ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Московски инспектира строителството на жп линията Септември - Пловдив

17 април 2015 A+AA-

До края на месец юни ще бъде завършена тяговата подстанция в град Прослав, която е част от проекта за модернизация на железопътен участък Септември – Пловдив. Това потвърдиха изпълнителите по време на среща на място с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски. Министърът продължава и днес инспекциите на железопътни проекти, които се изграждат с евросредства.

Московски провери строителните дейности по цялото направление на проекта. Той посети жп гарите Кадиево, Огняново и Пазарджик, както и прилежащата им железопътна инфраструктура. Министърът изиска от изпълнителите пълна мобилизация по време на активния строителен сезон и бе категоричен, че няма да толерира закъснения в сроковете или некачествено изпълнение. В рамките на проверката Ивайло Московски посети още жп гарите Казичене и Подуяне, където в момента се изграждат GSM-R кулите. Те са част от изграждащата се, в рамките на същия проект, телекомуникационна мрежа.

Ивайло Московски инспектира терена в близост до жп гара Тодор Каблешков, където предстои да стартира строителството на Интермодален терминал Пловдив. По време на срещата с ръководителя на проекта, министърът се ангажира да окаже съдействие за по-бързо издаване на необходимите разрешителни. Веднага след получаването им ще започне реалното строителство на терминала.

Проект „Модернизация на железопътен участък Септември – Пловдив, част от Транс-европейската железопътна мрежа“ е на обща стойност над 630 млн. лева. Той се финансира от Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. и е разделен на четири позиции. Позиция 1, която обхваща трасето Септември – Пазарджик е завършена на 40%. Напредъкът по позиция 2 Пазарджик – Стамболийски е 28%, а лот 3 Стамболийски – Пловдив е изграден на 58%. Изпълнението на Лот 4, който включва изграждане на системи за сигнализация в участъка от Септември до Пловдив и телекомуникационни системи по трасето от Пловдив до София, е 47%.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...