ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Николина Ангелкова откри фотоизложба, представяща изпълнението на проектите по ОП „Транспорт“

4 ноември 2014 A+AA-
Министър Николина Ангелкова откри фотоизложба, представяща изпълнението на проектите по ОП „Транспорт“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова откри днес фотоизложба: „Оперативна програма Транспорт 2007 – 2013 г. в кадри“.

ОП „Транспорт“ се движи с добри темпове на изпълнение и няма опасност от загуба на средства към края на 2014 г. Договорен е целият наличен ресурс и са разплатени повече от 2,5 млрд. лв., което е над 65% от бюджета на програмата.

Експозицията включва повече от 80 снимки разположени на 28 пана, които показват постигнатите резултати при изпълнението на ОП „Транспорт“ 2007 – 2013 г. За последните 7 години са рехабилитирани и новоизградени 242 км жп линии (разгърната дължина); изградени са над 140 км магистрали и 40 км първокласни пътища; построени са 13 км метролинии с 13 метростанции.

До края на 2015 г. по ОП "Транспорт" предстои завършването на рехабилитацията на 260 км жп линии, изграждането на 126 км автомагистрали и рехабилитацията на 36 км първокласни пътища. Ще бъдат завършени 7,6 км метролинии със 7 метростанции, както и рехабилитирани 2 жп гари.

Изложбата включва кадри от реализацията на някои от най-големите проекти, финансирани по ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. Снимките представят изграждането на жп линията Пловдив – Бургас и Свиленград – турска граница; АМ „Тракия“, АМ „Струма“ и АМ "Марица"; разширението на столичното метро, рехабилитацията на жп гарите в София и Пазарджик, изграждането на Речен информационен център в гр. Русе и др.

Всички гости и жители на София ще могат свободно да разгледат изложбата в столичната градина Кристал до 18 ноември 2014 г.

   photo_3.JPG  photo_1.JPG 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...