ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министър Николина Ангелкова откри напълно обновената сграда на жп гарата в Пазарджик

19 септември 2014 A+AA-
Министър Николина Ангелкова откри напълно обновената сграда на жп гарата в Пазарджик

Модернизацията на железопътната гара в Пазарджик приключи в договорения срок и е изпълнена съгласно договорената стойност, без каквито и да е непредвидени разходи. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на откриването на обновената гара.

Министър Николина Ангелкова заяви, че това е първата модерна европейска гара, която се реализира по проект, включващ и реконструкцията на железопътните гари в София и Бургас. Тя подчерта, че жп сградата предлага необходимите удобства и комфорт на пътниците, което е изключително важно. Железопътната гара е оборудвана с топли и удобни чакални. Сградата разполага с център за услуги, търговски обекти, както и с добра визуална комуникация за бърза и лесна ориентация на пътниците. До всички нива на обекта е осигурен достъп за лица с намалена подвижност.

„Надявам се следващата година да бъде открита и жп линията Септември – Пловдив, защото за мен е важно всички ние да пътуваме с децата си по нови железопътни линии с модерни влакове“, каза още министър Ангелкова.

Модернизацията на жп гара Пазарджик е на стойност 3 359 793,09 лв. без ДДС. Обектът е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежата – „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София”, „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”, „Преустройство и саниране на приемно здание гара Пазарджик – ІІ-ри етап” и е осъществен със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Изпълнител е Консорциум „Вектор инженеринг“.