ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Седем кандидати подадоха оферти за разширение на Софийското метро

23 юни 2008 A+AA-

На 19.06.2008 г. в 14:00 ч. в сградата на „Метрополитен" ЕАД бяха отворени офертите във връзка с обявената открита процедура за възлагане на обществена поръчка по ЗОП за: Избор на изпълнител на Проект за разширение на метрото в София - II диаметър; участък: "Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл.Света Неделя - НДК - бул.Черни връх", в това число конструкции на 3 метростанции, участъкови тунели 4,42 км, архитектурно-строителна и електромеханична част за целия участък с дължина 6,4 км и 7 метростанции. Отварянето на офертите беше извършено от комисия, определена със заповед от Изпълнителния директор на „Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев. В комисията са включени представители на Министерство на транспорта, Министерство на финансите, Столична община, Съюза на одиторите от Сметната палата, Областна управа на София град и специалисти на Метрополитен ЕАД.

За първа обособена позиция оферти са подадени от:

„ДОУШ",  Обединение „Хохтийф - ГБС", „Обраскон Уарте Лаин", „ФЦЦ - Асталди" (Джойнт венчър)

За втора обособена позиция:

„Станилов" ЕООД, „ФСС - Асталди" (Джойнт венчър), „Геотехмин" ООД, Обединение „Метро Трейс".

Проектът е предвиден за финансиране финансира от ОП „Транспорт" 2007-2013 г., като 157 414 731 евро са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и  27 779 070 евро са национално съфинансиране.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...