ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Министрите Данаил Папазов и Десислава Терзиева инспектираха строителството на АМ „Марица“

30 юни 2014 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева инспектираха строителството на АМ „Марица“.

Двамата министри посетиха кариера „Клокотница“, където се произвежда трошения камък за магистралата. Те провериха напредъка по строителството на двата лота на АМ „Марица“. Общата дължина на Автомагистралата в строителство е 65 километра.

Изпълнителят на Лот 2 увери официалните лица, че в края на ноември обектът ще бъде готов. По предварителен график и двата лота трябва да завършат до края на тази година. Констатирани бяха някои забавяния, които се дължат на откритите по време на строителството газопроводи и електропроводи, които не са отразени в проекта. В момента се правят и архелогически проучвания по 6 обекта на лот 1, които трябва да приключат до края на август. Решен е проблемът с изместването на високоволтовите далекопроводи.

В момента на двата лота се извършват строително-монтажни работи, като на по-голямата част от втория лот вече са положени първите пластове асфалт. Работи се усилено и по изграждането на големите пътни възли. Министрите Данаил Папазов и Десислава Терзиева посетиха пътен възел Димитровград, който е част от лот 2. Изпълнителите се ангажираха пред тях, че ще завършат съоръжението до края на месец септември т.г.

Процентът на физическо изпълнение на двата лота е: 42% за Лот 1 и 72% за Лот 2.

Участие в инспекцията взеха и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Стефан Чайков, представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт“ и др.

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...