ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Всички жп проекти по ОПТ са в процес на изпълнение

21 януари 2014 A+AA-
Всички жп проекти по ОПТ са в процес на изпълнение

Всички железопътни проекти по Оперативна програма „Транспорт“ са в процес на изпълнение. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов днес на жп гара Стамболийски по време на официалния старт на строителството на жп участъка Пазарджик – Стамболийски. По думите му общата стойност на жп проектите по ОП „Транспорт“ е над 1 милиард лева.

„Днес започваме работа по отсечката Пазарджик – Стамболийски, а до месец ще стартира работата по целия участък Пловдив – Септември“, каза министър Папазов. Благодарение на проектите по ОП „Транспорт“ се инвестират в региона над 300 милиона лева. Това ще подобри не само железопътната инфраструктура, но и ще допринесе за създаването на нови работни места.

ЖП отсечката Пазарджик – Стамболийски обхваща 19 километра, а целият участък е от 53 километра, като той ще позволява движение на влаковете със скорост от 160 километра в час.

Позиция 2: „Модернизация на железопътната отсечка Пазарджик – Стамболийски“ е част от проекта "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив", който се осъществява със средства по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Стойността на договора за изграждането на жп участъка Пазарджик – Стамболийски е близо 66 млн. лв. с ДДС. В проекта е включено построяването на ново коловозно развитие в жп гарите Огняново и Стамболийски, както и изграждане на нов пешеходен подлез на жп гара Огняново и модернизация на съществуващия в жп гара Стамболийски. Двата подлеза ще бъдат оборудвани с асансьори. В жп гарите и спирките в участъка ще бъдат изградени нови перони и перонни покрития, както и шумозащитни огради. По железопътната отсечка ще бъде обновена цялата контактна мрежа. Предвижда се работата по обекта да приключи до края на 2015 г.

На церемонията присъстваха н. пр. посланикът на Кралство Испания Хосе Луис Тапиа, депутати, представители на местната и централната власт.

Подробна информация за проекта: http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1017

Снимков материал:

15_2.jpg 20_3.jpg 17_4.jpg

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...