ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Оперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013 / Изпълнени проекти по ОПТ / Проекти за техническа помощ

Проект „Техническа помощ за извършване на консултантски услуги по отношение анализ на възможностите и вариантите за въвеждането на интегрирана Електронна система за предоставяне на европейска услуга за електронно събиране на такси (ЕУЕСТ) при ползване на пътна инфраструктура от републиканската пътна мрежа в Република България”

18 юли 2012 A+AA-

С решение № ОПТ-32/12.06.2012 г. на Ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. (ОПТ) беше предоставена безвъзмездна финансова помощ за проекта „Техническа помощ за извършване на консултантски услуги по отношение анализ на възможностите и вариантите за въвеждането на интегрирана Електронна система за предоставяне на европейска услуга за електронно събиране на такси (ЕУЕСТ) при ползване на пътна инфраструктура от републиканската пътна мрежа в Република България”.

Проектът се финансира по Приоритетна ос 5 „Техническа помощ” на ОПТ.

Общата стойност на проекта, както и стойността на безвъзмездната финансова помощ е 5 000 000,00  лв., от които 4 250 000,00 лв. от Европейският фонд за регионално развитие и 750 000,00 лв. национално съ-финансиране.

Бенефициент по проекта е дирекция „Пътни проекти”, Министерство на регионалното развитие и благоустройство;

Срокът за изпълнение на проекта е до 30.10.2015 г.;

Проектът предвижда комплекс от специализирани консултантски услуги, които да бъдат предоставени на бенефициента с цел да се препоръча оптимална за Република България система за събиране на такси за ползване на пътната инфраструктура на база изминато разстояние.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...