Начало / Новини

Започва изграждането на софийското метро до Бизнес парка в „Младост IV“

25 април 2013 A+AA-
Започва изграждането на софийското метро до Бизнес парка в „Младост IV“

Днес, 25 април, в 11.00 часа президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът и министър по управление на средствата от Европейския съюз Илияна Цанова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще дадат начало на изграждането на Софийското метро в участъка от ж.к. „Младост I“ до Бизнеспарка в ж.к. „Младост IV“. На събитието ще присъстват и представители на Бенефициента – „Метрополитен” ЕАД, на изпълнителите и др.

Участъкът от разширението на метрото от ж.к. „Младост I” до Бизнес парка в ж.к. „Младост IV” е обособен като Лот 2 от Етап III от Проект за разширението на метрото в София и ще се финансира със средства по Приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. – от Европейския фонд за регионално развитие и национално съфинансиране.

Церемонията ще се състои на строителната площадка в близост до кръстовището на бул. „Александър Малинов“ и ул. „Д-р Атанас Москов“ (до паркинга на хипермаркет ХИТ).

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...