Начало / Новини

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на АМ "Струма" лотове 1, 2 и 4

26 февруари 2013 A+AA-
Европейската комисия одобри проекта за изграждане на АМ "Струма" лотове 1, 2 и 4

Европейската комисия одобри проекта за изграждане на АМ "Струма" лотове 1, 2 и 4, който се финансира по Оперативна програма "Транспорт" чрез Кохезионния фонд на ЕС и национално финансиране.
Общата инвестиционна стойност на проекта е 342 млн. евро, от които 274 млн. евро се осигуряват от Кохезионния фонд на ЕС.
Изпълнението на проекта включва изграждането на 68.5 км автомагистрален участък и извършване на подготовка за изграждане на лот 3 , който преминава през Кресненското дефиле.
С изграждането на АМ "Струма" ще се постигне по-висока скорост и подобряване сигурността при движение по новите участъци, ще се подобри свързаността и условията за развитие на икономиката в районите, през които преминава.   

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...