Начало / Новини

МТИТС организира форум за представяне на проектите по ОП „Транспорт” в Старозагорска област

6 юни 2012 A+AA-

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира форум за представяне на Оперативна програма „Транспорт” и проектите, които се реализират по нея в Старозагорска област.

Събитието ще се проведе в петък (8 юни), от 10:00 часа, в конферентната зала на хотел „Верея”, гр. Стара Загора. След края на форума участниците ще имат възможност да посетят строителния обект на жп линията Пловдив - Бургас.

В рамките на събитието инж. Галина Василева, директор на дирекция „Координация на програми и проекти” ще представи изпълнението и приоритетите на ОП „Транспорт”. По време на форума представителите на изпълнителите по два от най-големите проекти в областта – изграждането на АМ „Тракия” и модернизацията на жп линията Пловдив – Бургас, ще запознаят аудиторията със спецификата на изграждането на тези инфраструктури обекти и предизвикателствата при тяхното завършване.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...